Регионалнa библиотека "Николай Вранчев" - гр. Смолян

  Онлайн услуги
 Електронен каталог
 Полезни връзки
 Сиела

pic

Лятото, децата и Регионална библиотека - Смолян

  На 1 юли стартира ежегодната Програмата "Лятото, децата и библиотеката" с включване на децата на гр. Смолян в инициативата на Столична библиотека и порталът "Аз, детето" "Забавно лятно четене". Децата с помощта на библиотечните специалисти регистрираха свои електронни читателски дневници и се запознаха с възможностите на портала.   През втория ден от инициативата малките читатели се запознаха с изданията за Европа и Европейския съюз, които могат да бъдат намерени в Детски отдел. След което чрез играта „Пътуване в Европа“ те научиха интересни неща за Европейския съюз и държавите членуващи в него. Участвайки в играта с приказни герои, те показаха своите знания за любимите си книжки и техните автори.
  Срещата с малките палавници завърши със запознаване с основните правила за безопасен интернет и играта „Аз съм онлайн“.
  От ползотворно прекараното време останаха доволни не само децата, но и техните баби и дядовци.
  На 6 юли децата имаха възможност да се запознаят с правилата на класическата английска игра Скрабъл. В компанията на космическата Валя Балканска те играха и проверяваха своите знания по английски език.
  Денят 7 юли премина разнообразно за малките читатели на Регионална библиотека. Любознателните природолюбители с интерес изгледаха филма „Каньонът на водопадите-резерват „Сосковчето“. Част от децата се възползваха от традиционните услуги на библиотеката и разглеждаха книжки и енциклопедии. Най-малките гледаха анимационни филми и с удоволствие играха игри на маса. Най-голям беше броя на почитателите на компютърните игри. Малчуганите споделиха, че с нетърпение очакват следващата проява на „Лятото, децата и библиотеката“.
  На 11 юли започна втората десетдневка от инициативата „Лятото, децата и библиотеката“. Библиотекарите представиха на децата рубриката „За вас, ученици“ от сайта на Регионална библиотека и други полезни детски сайтове. Проявата продължи с демонстрация на играта с думи на български и английски език „Разговорка“. Времето измина неусетно за малчуганите.
  Инициативата продължава до края на лятото.
  Всички прояви включени в програмата се провеждат в Обучителната база на библиотеката и Детската игротека оборудвани по Програма „Глобални библиотеки- България”.

   Виж повече


Начало    Библиотеката    Отдели    Новини    Услуги    Контакти   

Регионална библиотека “Николай Вранчев” е най-голямата на територията на Смолянска област. По своите функции и предназначение тя е общодостъпна публична библиотека с регионално значение. От създаването й през 1959 година изгражда библиотечен фонд от различни документи: книги, периодични, графични и картографски издания, оригинални картини и репродукции, грамофонни плочи, видеокасети, аудиокасети, диапозитиви, компакт дискове и др., наброяващи днес 242 739.